Motosiklette Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

07-08-2020 16:49
Motosiklette Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Motosiklette Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Motosiklet sürücülerinin kafasındaki temel soru işaretlerinden bir tanesi de motosiklette yakıt tasarrufunun nasıl sağlanacağı ile ilgilidir. Zira tasarrufun sağlanmaması hem bütçe hem de çevreye zarar vereceğinden bireylerin yakıt tüketimi konusundaki hassasiyeti oldukça mühimdir.

Motosiklet, şehir içi veya şehirlerarası ulaşımda tercih edilen ulaşım araçlarından bir tanesidir. Arabalara nazaran daha kolay ilerleme imkânı sunan motosikletlerde tıpkı arabalarda olduğu gibi farklı motor hacimlerinden söz etmek mümkündür. Söz konusu hacimler motosikletin yakıt tüketimi konusunda nasıl bir performans sergileyeceğine işaret eder. Bunun yanı sıra motosiklette yakıt tasarrufunun nasıl gerçekleştirileceği yine motorun gücü ile doğrudan ilgilidir.

Motosiklette Yakıt Tasarrufu Neden Önemlidir?

Yakıt fiyatları her geçen gün zirveyi zorlarken motosiklet sürücülerinin de artan fiyatlardan en az seviyede etkilenebilmek adına çeşitli önlemler alması gerekir. Genellikle motosikletin çok gerekli olmadıkça kullanılmaması tasarruf konusunda tercih edilen yöntemler arasında kabul edilse de ulaşımın hızlı ve sağlıklı gerçekleşmesi adına motosiklet tercihinde bulunmanız şarttır. Peki, motosikleti günlük yaşamınızda yoğun bir şekilde kullanarak artan yakıt fiyatlarından en az oranda etkilenmek mümkün mü?

Motosiklet kullanarak daha az yakıt giderine sahip olmak elbette mümkün. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda yakıt tasarrufu ile alakalı bütün detaylara ulaşabilecek ve motosiklet kullanımını çok daha keyifli bir şekilde yaşayabileceksiniz. Şimdi gelin hep birlikte motosiklet kullanırken yakıt tasarrufu sağlamanıza yardımcı olacak etkenlere bir göz atalım!

Motosiklet Bakımlarını Düzenli Gerçekleştirin

Her motorlu araç gibi motosikletlerin de düzenli bir şekilde bakımdan geçirilmesi ve eksikliklerinin giderilmesi gerekir. Zira motosikletin her bir unsuru yakıt tüketimi üzerinde doğrudan veya dolaylı bir şekilde etki yaratabilmektedir. Yakıt fiyatları nedeni ile konfordan uzaklaşmamak ve motosikletinizi keyifle kullanmak adına buji ve jikle kelebeği kaynaklı problemleri ortadan kaldırmaya özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra elektrik aksamında meydana gelen problemlerin de beklenmedik bir şekilde motosikletinizin yakıt tüketimini etkileyeceği açıktır.

Motosikletinizdeki ayarsızlık durumunu kontrol etmeniz düzenli bakımlar esnasında gerçekleşebileceği gibi artan yakıt tüketimi sonrasında da gerçekleşebilir. Nitekim aracınızda beklenmedik bir yakıt tüketimi gözlemlenmişse kesinlikle bakım yaptırmalısınız. Aksi takdirde aracınızın performansı düşeceği gibi her geçen gün daha ciddi bir yakıt gideri ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olur.

Sürüş Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Motosikletinizin yakıt tüketimi ile alakalı en etkili unsurlardan bir tanesi hiç şüphesiz sürücü alışkanlıklarıdır. Motosikletleri satın alırken sizlere bildirilen ortalama yakıt tüketimi ve diğer unsurlar normal bir kullanım ile elde edilebilirken farklı bir motosiklet kullanımı yakıt tüketimini arttıracaktır. Burada dikkate değer olan temel unsur hiç şüphesiz aşırı hızlanma ve sürekli duraksamadır.

Arabalarda olduğu gibi motosikletlerde de sürekli dur kalk yapmak veya çok süratli bir şekilde motosikletinizi kullanmak size ciddi bir yakıt tüketimi olarak geri dönecektir. Bu durumdan en az oranda etkilenmek ve bütçenize olumlu katkı sağlamak adına yapmanız gereken sakin bir kullanım benimsemek olacaktır. Sakin bir şekilde motosikletinizi kullandığınızda tüketim düzeyinin 0,5 litre düzeyinde değişeceğini görebileceksiniz. Nitekim bu durum sadece bütçenizi değil aynı zamanda çevrenin de korunmasını sağlayacak başlıca etkenlerden bir tanesi olacaktır.

Hava Şartları ve Yakıt Tasarrufu

Motosiklet sürücüleri için fazla yakıt tüketimi anlamına gelen unsurlardan bir tanesi de hiç şüphesiz soğuk havadır. Soğuk havada motosiklet kullanırken genellikle jikle çekili bir şekilde seyahat eden motosiklet sürücüleri ciddi miktarda yakıt tüketimine neden olur. Bu da aylık ortalama gerçekleştirmeniz gereken harcama ile ilgili yakıt hesaplama gerçekleştirirken hata payının artmasına neden olur.

Jikleyi motosikleti kullandıkça ve motor ısındığı sürece kapatmalısınız. Bu sayede motosikletinizin yakıt giderlerinde gözlemlenecek düşüş gerçekten dikkate değer olacaktır. Soğuk havalarda gerçekleştirilecek olan bu uygulamanın yanı sıra sıcak aylarda da radyatör bakımının düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi yakıt giderleri üzerinde çok ciddi bir rol oynayacaktır. Zira radyatörün aşırı ısınması motorun daha fazla miktarda yakıt tüketmesine neden olur. Böylesi bir durum ile karşılaşmamak adına yaz aylarında motosiklet bakımınızı sık sık gerçekleştirmeye özen gösterin.

Motosikletinizi sizlere sunduğumuz koşullara uygun bir şekilde kullanmanız sadece size değil çevredeki canlılara da olumlu etki sağlayacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.