Motosiklet Kask Seçimini Nasıl Yapılmalı?

07-08-2020 16:49
Motosiklet Kask Seçimini Nasıl Yapılmalı?

Motosiklet Kask Seçimini Nasıl Yapılmalı?

Motosiklet kask seçimi, motosiklet sürücülerinin hayatını güvence altına almalarına yardımcı olan oldukça kritik bir süreçtir. Siz de motosiklet kullanırken tercih edeceğiniz kask modelleri ile ilgili detaylara ulaşmak adına sizler için hazırladığımız bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Kask modelleri birbirinden farklı olsa da kasklar motosiklet sürücüleri için bir aksesuardan çok daha fazlasıdır. Renkleri, şekilleri ve üzerindeki yazılarla motosiklet sürücülerininçok gösterişli olmasını sağlayan kaskların güvenliği sağlamadaki rolü yadsınamaz. Motosiklet kazalarında sürücüyü koruyacak herhangi bir unsur olmaması kask kullanımının zorunluluğunu ön plana çıkarır. Zira kaza anında kask kullanan ve kullanmayan motosiklet sürücüleri arasında gerçekleştirilen kıyaslamada kask kullananların kurtulma ihtimali çok daha yüksektir.

Yaşamınızı koruması ve görsel açıdan da sizi ilgi çekici kılması noktasında tercih edilebilecek olan kaskları seçerken nelere dikkat etmeniz gerekir?

Motosiklet Kask Seçiminde Dikkat Edilecekler

Motosiklet kask seçimi yaparken sadece kask modelleri ve kask fiyatları odaklı bir tercihte bulunmamak sizin için hayat kurtarıcı bir ekipmana sahip olmak anlamına gelecektir. Peki, dikkat edilecek detaylar nelerdir? Gelin madde madde kask seçimi ile ilgili önemli detaylar!

• Motosiklet kask seçimi yaparken kaskınızın bilinen bir marka olmasına özen gösterin. Zira motosiklet kaskı da yedek parça ihtiyacı duyabileceğiniz bir ekipman olduğundan yedek parçası kolay bulunan bir kaska sahip olmalısınız.

• Kask tercihinizi gerçekleştirirken beden konusuna çok dikkat etmelisiniz. Başınızı çepeçevre sarmayan veya başınızdan çıkan bir kask kaza anında sizi korumayacaktır.

• Kask modelleri kadar dikkat çeken unsurlardan biri olan kask malzemesi aslında güvenlik konusunda sizi güvenceye alacak temel faktördür. Anti darbe özelliğine sahip karbon ve kompozit fiber unsurlarla hazırlanmış kasklar sizi iyice koruyacaktır.

• Kask, motosiklet sürücüsünü yoracak derecede ağır olmamalıdır. Zira uzun motosiklet yolculukları esnasında ağır bir kaskın kazalara yol açabileceği aşikârdır.

• Kaskınızın kafa bölgesini sarması kadar nefes alabilen özelliklerde olması şarttır. Zira konfor sunmayan bir kask sizi korusa da uzun vadede bunalıp çıkarmanıza neden olacağından risklere davetiye çıkaracaktır.

• Motosiklet sürücülerini güneş ışınlarına karşı koruyan kask modelleri tercih edilmesi gereken temel kask çeşididir. Vizör sistemi adı da verilen bu sistem size daha ciddi bir konfor sunar.

Motosiklet Kaskında Olmazsa Olmazlar

• Motosiklet kaskının dışarıdan gelen sesleri iyi bir şekilde algılamanıza yardımcı olması gerekir. Aksi takdirde dış uyarıcıların farkına varmanız zorlaşır.

• Çene bağlantı kısmının ayarlanabilir olması ve çeneyi iyi bir şekilde kavraması gerekir. Bu, güvenlik konusundaki en temel unsurlardan bir tanesidir.

• Kask modelleri birbirinden özel olsa da renkli bir kask tercih etmeniz diğer sürücülerin uyarılmasında önemli rol oynayacaktır. Bu anlamda rengarenk bir kask seçmeye özen gösterin.

• Yaz ve kış koşullarına uygun farklı kask modelleri bulunduğundan mevsime uygun bir tercihte bulunmaya özen gösterin.

Motosiklet Kaskı Sizi Tehlikelerden Korur mu?

Motosiklet kullanırken hayatınızı riske atmamak ve daha güvenli bir sürüş gerçekleştirmek için kask satın almanız önemli olsa da doğru kaskı satın almak ve güvenli bir şekilde kullanmak oldukça mühimdir. Motosiklet sürücülerinin kaza durumunda hayatını koruyan kaskların uygun bir şekilde seçilmesi ve kullanılması tehlikeleri gerçekten de ortadan kaldırır. Siz de yukarıdaki bütün detayları dikkate alarak bir kask tercihinde bulunduğunuzda güvenlik açıklarını kapatabilir ve hayatınızı koruyabilirsiniz.

Motosiklet Kask Fiyatları

Motosiklet kaskları arasında bir değerlendirme yaparken kullanıcıların genelinde model ve marka bazlı değerlendirmeler ön plana çıkar. Ancak fiyat bazlı değerlendirmelerin de zaman zaman önemsendiği bilinir. Bu anlamda kask seçimi esnasında fiyatları dikkate almanız gerekecektir. Peki, motosiklet kask fiyatları üzerinde etkili olan temel hususlar nelerdir?

• Kaskınızın markası fiyat konusunu etkileyen öncelikli unsurlardan biri olur. Bu anlamda kask satın alırken marka ve fiyat değerlendirmesini eş zamanlı gerçekleştirmelisiniz.

• Kask fiyatları üzerinde etkili hususlardan bir diğeri de hiç şüphesiz kullanılan malzeme kalitesidir. Kask malzemesi ne kadar iyi ise kask fiyatları da o derece yüksektir.

• Kask modelleri de zaman zaman kaskların fiyatını belirler. Bu anlamda seçiminizi modele göre yapmanız da gerekebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.