Elektrikli Araç Nedir? Elektrikli Araçların Size Faydası Nedir?

14-09-2022 16:53
Elektrikli Araç Nedir? Elektrikli Araçların Size Faydası Nedir?

Günümüzde insanlar önlerindeki geleceğin ışığını ve onları gelecekte ne bekleyeceklerini merak ediyorlar. Elektrikli araçlar, kısmen veya tamamen elektrik gücüyle çalışan araçlardır. Elektrikli araçlar, bakım için daha az hareketli parçaya sahip oldukları için düşük işletme maliyetlerine sahiptir ve ayrıca çok az fosil yakıt (benzin veya dizel) kullandıkları veya hiç kullanmadıkları için çok çevre dostudur. Bazı elektrikli araçlar, kurşun asit veya nikel metal hidrit piller kullanırken, modern pilli elektrikli araçlar için standart, artık daha uzun ömürlü oldukları ve enerjiyi muhafaza etmede mükemmel oldukları için lityum iyon piller olarak kabul ediliyor ve kendi kendine deşarj oranı yalnızca %5'tir. Elektrikli otomobiller, geleneksel benzinli araçlarla karşılaştırıldığında, enerji verimliliği, performans, kolaylık, bakım ve vergi kredileri ışığında daha iyidir. Ayrıca çok daha düşük emisyonlarla daha çevrecidirler.



Verimli Enerji

Enerji verimliliğinde geleneksel araçlardan çok daha iyidirler. Elektrikli araba aküleri, araca güç sağlamak için enerjinin yüzde 59 ila 62'sini dönüştürürken, gazla çalışan arabalar enerjinin yalnızca yüzde 17 ila 21'ini dönüştürür.

Yüksek Performans

Motorları, güçlü hızlanma ile sessiz ve sorunsuz bir sürüş operasyonu sağlar.

Daha Az Bakım

Elektrikli arabalar, geleneksel arabalara göre çok daha az hareketli parçadan oluşur. Benzinli arabalar yaparken yağ değişimi veya yakıt filtreleri, trigger kayışları ve susturucuların değiştirilmesini gerektirmezler. Bu size önemli miktarda zaman ve para tasarrufu sağlayacaktır.



Daha Uygun

Geleneksel araç sahipleri, araçları yeniden doldurulmak istediğinde bir benzin istasyonuna uğramak zorundadır. Ancak, elektrikli bir araba ile bunu yapmanıza gerek yoktur. Plug-in elektrikli arabanızı evde bir gecede şarj edebilirsiniz. Aracınızı iş yerinde veya marketten alışveriş yaparken de şarj edebilirsiniz.

Elektrikli Araçlar İçin Vergi Kredisi Mevcut

Bu gezegendeki birçok hükümet, elektrikli otomobil satışlarını artırmaya yardımcı olmak için vergi kredileri ve çeşitli teşvikler sunuyor. Cüzdanınız için iyidir!

Elektrikli Araçların En Uygunu Uçar Motor’da

Yukarıdaki gelişmeleri baz alarak, bizlerde dünya üzerinde erken bir adım alarak, Uçar Motor bayimizde en uygun fiyata çevre dostu RKS A1 araçlarımızı şimdi ÖTV indirimiyle sizlere sunuyoruz. Elektrikli araçlar hakkında detaylı bilgi için bizleri aramayı unutmayın.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.