E-Bisikletlerin Hayat Kalitenizi Arttırması İçin 6 Sebep

20-05-2022 12:31
E-Bisikletlerin Hayat Kalitenizi Arttırması İçin 6 Sebep

Pandemi, benzin fiyatlarının artması ve çevre duyarlılığı için ulaşımda benzinden elektriğe dönmek, daha fazla insanın açık havada eğlenmesine ve e-bisikletlerle aktif hale gelmesinde etkin oldu. İstatistiklere göre, e-bisiklet son 3 yılda diğer tüm araçlardan daha popüler oldu.

E-bisikletlerin hayatınızı iyileştirmeye yardımcı olabileceği birçok yol vardır ve aşağıda sizler için başlıca 6 tanesini listeledik.

 

1. Çoklu kullanım

E-bisikletlere ilgili en büyük yanılgılardan biri, yaşlılar veya normal bir pedallı bisiklet kullanamayacak kadar tembel olanlar için olmalarıdır.

Bu doğru değildir. E-Bisikletler farklı yaş grupları tarafından ve farklı nedenlerle kullanılabilir ve kullanılmaktadır.

Şunlar için kullanılabilir:

  • İşe gidip gelmek
  • Yapmanız gereken acil işler
  • Fiziksel olarak aktif kalmak
  • Kurye teslimatları

 

2. Sağlığınıza dikkat edin

Bir e-bisiklet sürmenin vücudunuza faydalarının normal bir pedallı bisiklete kıyasla çok farklı olmadığını biliyor muydunuz?

2017 yılında yapılan bir araştırma, e-Bike sürücülerinin statik duruma göre 8,5 kat daha aktif olduğunu, pedallı bisiklet kullanan bisikletçilerin ise 10,9 kat daha aktif olduğunu gösterdi.

Herkes başlangıçtan itibaren bisiklete binmeye istekli veya yetenekli olmayabilir, e-Bike'lar vücuda daha az yük bindirir, bu nedenle bisiklete binmeden önce zindeliğinizi geliştirmek için harika bir orta yol olarak çalışırlar.

Ancak bir kez bir e-bisiklet kullandığınızda, muhtemelen onu uzun süre kullanmaya devam edeceksiniz.

 

3. Tasarruf edin

E-bisiklet fiyatları, bütçenize göre satın almak veya premium bir e-bisiklet almak istediğinize bağlı olarak 5000 TL ile 30.000 TL arasında değişebilir.

Bir e-bisiklet satın almanın ilk maliyeti pahalı görünse de, bir e-bisiklete binmenin ek faydalarını göz önünde bulundurursanız, bunlar bir sıradan bisiklet veya bir araba almaktan daha öncelikli olabilir.

Bir e-bisikleti, bir araba ile karşılaştırırken, bir e-bisiklete sahip olmanın ve çalıştırmanın maliyeti, bir arabanın maliyetinden çok önemli ölçüde daha düşüktür.

Bir arabanın bakımını bir yıl boyunca, sigorta, yakıt, bakım ve park etme gibi hesaba katarak 50000 TL'ye kadar çıkabilir. Oysa bir yıl boyunca bir e-Bike'ın bakımını yapmak yaklaşık 500 TL'ye mal olacak; hatta yetkili servis dahilinde yapılırsa ücretsiz olacaktır.





 

4. İşe gidip gelmeyi daha kolay ve hızlı hale getirin

Hiç kimse işe terli bir şekilde gelmekten ya da geç kalmaktan hoşlanmaz, işe bisikletle pedallı bisikletle giderseniz veya 100 kişinin bir otobüse ya da metroya tıkıştırılmış toplu taşıma araçlarını kullanırsanız, bu senaryonun gerçekleşmesi mümkündür.

E-bisikletler sizi bu güçlükten (ve utançtan) kurtarabilir. Sürekli gelişen bisiklet altyapısı ile işe arabadan veya toplu taşımadan daha hızlı gidebilirsiniz.

Ayrıca bir park yeri bulma ve bunun için ödeme yapma konusunda endişelenmenize gerek yok. Bir arabayı park etmek günlük 150 TL'ye mal olabilirken, e-bisikleti ofis içinde veya bir bisiklet rafı varsa dışarıda, büyük olasılıkla ücretsiz olarak saklayabilirsiniz!

Ve fayda sağlayacak olan yalnızca kişisel maliyet tasarrufu değil, arabaların 2009'dan beri tıkanıklık nedeniyle ekonomiye maliyeti ortalama 100 milyar liranın üzerine çıktı.

Mevcut iklim göz önüne alındığında, ekonominin fazladan 100 milyar lira ile yapabileceğinden eminiz.

 

5. Gezegene korunmasında katkı sağlayın

Türkiye'deki tüm karbon emisyonlarının yaklaşık %30'u ulaşımdan kaynaklanmaktadır.

Arabalar yılda yaklaşık 60 milyon ton CO2 üretiyor, bu potansiyel olarak e-bisikletler kullanılarak yarıya indirilebilir.

Almanya ve Hollanda gibi ülkeler, e-Mobiliteye geçişin çevreyi ve insanların yaşam kalitesini nasıl iyileştirebileceğinin harika örnekleridir.

Geçtiğimiz birkaç yıldaki karantinalar, insanların alışkanlıklarını sadece kendileri için değil, gezegen için de değiştirmeye istekli olduklarını gösterdi.

Siz de bunda üzerinize düşeni yapabilir ve e-bisikletin sağlığa ve esenliğe getirebileceği faydaların tadını çıkarabilirsiniz.

 

6. Çok fazla keyif alacaksınız

Bir e-bisikletin büyüsünü kimse açıklayamaz, insanlar bir tane kullanmaya başlar başlamaz ona aşık olurlar.

Motor desteği, uzun mesafeleri ve yokuşları ter dökmeden ve yorulmadan seyahat etmeyi çok kolaylaştırır.

Bu, açık havayı ve seyahat etmeyi seven biriyseniz, daha uzun süre keyif alacağınız ve hatta bir veya iki saat bisiklet sürdükten sonra çocuklar veya tüm ailenizin yorulmasından endişe duymadan onları yanınıza alabileceğiniz anlamına gelir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.