A1 ve A2 Ehliyeti Nedir?

05-04-2022 12:19
A1 ve A2 Ehliyeti Nedir?

Motosiklet, hem tutku ve heyecan, hem de ihtiyaçlarınız için mükemmel ve aynı zamanda yardımcı bir araçtır. Örneğin, bir motosiklete binmek istiyorsanız veya motosikletle kurye olarak çalışmayı planlıyorsanız, A1 ve A2 seviyelerinde sınıflandırılan motosikletler için de mutlaka sürücü belgesine ihtiyacınız olacaktır. Ehliyet alabilmek için sürücü kursuna kayıt olmanın ve gerekli olan yazılı ve trafik sahasındaki sınavları geçmeniz gerekmektedir.

A1 Lisansı ve Kullanımı

16 yaşında girdiğiniz andan itibaren A1 ehliyetine sahip olabilirsiniz. A1 ehliyeti aldığınızda, motosikletin maksimum silindir hacmi 125 CC ve 11 kilovat olmalıdır. Bununla birlikte, A1 ehliyeti ile iki ve üç tekerlekli motosiklet kullanabilirsiniz.

A2 Lisansı ve Kullanımı

18 yaşında girdiğiniz andan itibaren, A2 ehliyetini almaya hak kazanırsınız. A2 ehliyeti ile iki ve üç tekerlekli motosiklet kullanabilirsiniz. A2 ehliyeti aldığınızda silindiri 125 ila 600 CC olan bir motosiklete binebilirsiniz. Ayrıca motosikletin maksimum kilovat gücü; iki tekerlekli ise 35, üç tekerlekli ise 15 olmalıdır.



 

A1 ve A2 Ehliyetlerinin Arasındaki Farklar Nelerdir?

Öncelik olarak; A1 ve A2 ehliyetlerinin arasındaki ilk fark yaş faktörüdür. A1 ehliyeti için limit 16 yaş iken, A2 ehliyet için bu 18 yaştır. İkinci önemli faktör ise, A1 ehliyeti ile kullanabileceğiniz motorlar 50 CC ve 125 CC arasında olurken, en yüksek kilovat hacmi ise 11’dir. A2 ehliyette ise bu sayı biraz daha yükselir. A2 ehliyette kullanabileceğiniz motosikletlerin silindir hacmi 125 CC ile 600 CC arasında olup, kilovat hacmi motorunuz iki tekerlekli ise 35, üç tekerlekli ise 15 olmalıdır.

 

A1 ve A2 Ehliyetini Nasıl Alabilirsiniz?

A1 ve A2 ehliyetlerini almak için öncelikle sürücü kursuna kayıt olmanız gerekmektedir. Daha sonra doldurmanız gereken belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı sürücü kursuna teslim etmelisiniz. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra geçer not almak için eğitimlere katılmalı ve yazılı sınava girmelisiniz. Sürecin son adımı ise önce direksiyon eğitimi ve sonra da direksiyon sınavına girmektir. Ve her şey tamamlandığında, A1 veya A2 ehliyet almaya hak kazanırsınız.

A1 ve A2 Ehliyetleri Kapsamındaki Motosikletleri Nereden Bulabilirim?

A1 ve A2 ehliyetleri kapsamındaki motosikletleri yetkili motosiklet bayilerinde bulabilirsiniz.  Kuba, RKS ve Benelli bayisi olarak Uçar Motor'da 50 CC'den 500 CC'ye kadar A1 ve A2 ehliyetlerini kapsayan modeller mevcuttur. Siz değerli takipçilerimizi Uçar Motor sitemize ve mağazamıza ürünlerimizi incelemeye bekleriz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.